Boobies oorbEllen rvs

€16,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

RVS oorbEllen (15mm diameter) met een fijne lijntekening van boobies!
Voor elk verkocht paar gaat er €5 naar het VUB-YAMINA KROSSA FONDS.

Nadat er bij haar borstkanker werd vastgesteld, startte Yamina Krossa in 2015 een campagne voor de volledige terugbetaling van borstreconstructies bij borstkankerpatiënten. Ze richtte daarvoor de vzw Benetiet op en in 2016 slaagde ze in haar opzet! Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kwam tot een akkoord met de plastisch chirurgen voor borstreconstructies met eigen weefsel. De strijd voor terugbetaling was daarmee gestreden, maar de strijd tegen borstkanker gaat onverminderd door. Yamina Krossa stelde daarom alle resterende middelen van de opgeheven vzw Benetiet ter beschikking van het nieuwe VUB-Fonds voor borstkankeronderzoek. Met deze middelen wordt het fundamenteel onderzoek naar een kankervaccin van prof. dr. ir. Damya Laoui gefinancierd. 

 

'De strijd tegen borstkanker gaat onverminderd verder. En de zoektocht naar fondsen ook.' Yamina Krossa - Oprichtster vzw Benetiet

 

Kankeronderzoek aan de VUB

Prof. dr. ir. Damya Laoui richt zich, samen met haar collega’s bij de onderzoeksgroep Cellulaire en Moleculaire Immunologie (VUB-VIB), op een mogelijke nieuwe kankertherapie via de zogenoemde “dendritische cellen”, die deel uitmaken van ons eigen immuunsysteem. Ze bestuderen of bepaalde lichaamseigen cellen kunnen geïnjecteerd worden bij kankerpatiënten, om de groei van hun tumor af te remmen.

 

Immunotherapie

Het is zelden de eerste tumor die doodt. Van alle kankersterfgevallen in de wereld, is 90 procent terug te voeren op terugkerende tumoren of uitzaaiingen. Immunologe Damya Laoui heeft een mogelijk ‘vaccin’ in tumoren zelf gevonden tegen uitzaaiingen. Het is dus een op iedere individu afgestemd middel. Deze imunotherapie kan levens redden en heeft minder bijwerkingen dan huidige methoden. Laoui hoopt binnenkort te kunnen beginnen met klinische studies waarbij het vaccin voor het eerst op mensen wordt getest.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen