Mama met lach & rimpel

€19,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (84)
Levertijd: verzending op maandag & donderdag

Nieuw boek van San Eyckmans: Mama met lach en rimpel

Pas op haar 41ste werd San Eyckmans mama. Sommige mensen vinden dat een late roeping voor het moederschap, zelf zegt ze dat ze er toen pas klaar voor was. Na tien jaar kijkt ze achterom en beschrijft wat ze over mama-zijn heeft geleerd sinds haar dochtertje Akiko in haar leven kwam.

In Mama met lach en rimpel laat San de lezer over haar schouder meekijken in haar eigen leven. Niet alleen de vrolijke, maar ook de moeilijke aspecten van het ouderschap komen aan bod. Het mooie en ontroerende van de onvoorwaardelijke liefde voor een kind, maar ook de twijfels en onzekerheden als blijkt dat het leven met een kind helemaal niet verloopt volgens een vooraf bedacht plan. Het resultaat is een vat vol doorleefde wijsheid, met inzichten die San graag doorgeeft aan andere vrouwen: zowel mama’s die midden in de praktijk van het opvoeden staan als vrouwen die nog twijfelen of een kind krijgen al dan niet een goed plan is voor hen.

San maakt de lezer deelgenoot van haar groeipad als mama. Struikelen, vallen en weer opstaan ziet ze als een essentieel onderdeel daarvan. Ze veegt de moeilijke fases uit haar leven niet onder de mat, maar puurt er een rijke ervaring uit en geeft die aan haar lezers door. Zoals ze schrijft: 'Ik heb zoveel geleerd sinds mijn kind in mijn leven opdook. Over relaties, over mezelf, over liefde, geluk en onzekerheid, over angst en woede en ontroering, over vertrouwen en vasthouden en loslaten. Een aantal van die inzichten wilde ik graag delen met anderen. Ik had ze zelf graag ergens gelezen voor ik aan dit levensveranderende avontuur begon.'

Uitdagingen waren er volop: San ging al na een paar jaar uiteen met de papa van Akiko. Ze moest zoeken naar een nieuw evenwicht als alleenstaande mama en steun van anderen leren toelaten bij het creëren van een warm nest. Gelukkig kon ze ook putten uit haar ervaring als therapeut en coach, en veel van haar professionele bagage toepassen: emoties gebruiken als gps, werken aan een goede hechting, inzetten op zelfzorg … Er kwam ook een nieuwe man in haar leven, die gaandeweg zijn plaats en rol vond in de nieuwe constellatie met partner en kind.

Met al die elementen construeert San Eyckmans een inspirerend verhaal, dat heel wat thema’s aanraakt die herkenbaar zijn voor vele mama’s – met of zonder rimpeltjes. Het boek is niet bedoeld als een handleiding in mama-zijn, maar wil vooral andere mama’s een steuntje in de rug geven tijdens hun eigen zoektocht naar vervullend ouderschap. Ook voor vrouwen die nog twijfelen of een kind voor hen wel een goed plan is, biedt het heel wat stof tot nadenken.

Mama met lach en rimpel is doorspekt met gevatte uitspraken van Sans dochtertje Akiko. De manier waarop zij naar de wereld kijkt, kruidt het boek met humor en relativering. Akiko: ‘Mama, van toen ik klein was heb ik dit nog nooit kunnen zeggen: dank je wel dat je mij gemaakt hebt.’


Over de auteur(s)
San Eyckmans (1970) is licentiaat in de rechten en volgde een opleiding tot gestalttherapeut. Ze faciliteert leiderschapsontwikkeling bij Stedelijk Onderwijs Antwerpen en werkt zowel met individuen als met teams. Eerder schreef ze EHBL. Eerste hulp bij leidinggeven (Acco, 2010).
Akiko Antonissen (2011) houdt van paardrijden. Met haar spitse uitspraken over hoe ze naar het leven kijkt, verzamelde ze al veel likes op Facebook. Nu mikt ze nog hoger.

 
| Ingrid

Een boek om af en toe erbij te nemen en terug weg te leggen of om in 1 ruk uit te lezen. Of allebei! Een aanrader voor moeders die alleen zijn, voor de twijfelaars, voor degene die de moed wat kwijt zijn. Of gewoon voor alle mama's! Lees en geniet van dit boek vol mildheid en met humor geschreven!

| Myriam Camerlynck

Het lezen van dit boek wekt spontaan een innerlijke glimlach op. Het geeft heel veel verrijkende inzichten voor het ouderschap, maar er zit zo'n fijne levenswijsheid en humor in verweven dat het werkelijk sprankelend aanvoelt. Zeer herkenbaar voor wie al kinderen heeft en zeer nuttig voor wie er nog al wil beginnen. Het geeft je moed op alle vlakken, het is puur om te lezen, enkel de essentie, geen overbodige ballast... van dit soort boeken hou ik echt.
Een aanrader!

5 sterren op basis van 2 beoordelingen